Vandaag is het Halloween! Vindt je uithollen van een pompoen te veel werk? Probeer deze gevulde Halloween paprika’s eens.
Was de paprika’s en snijd vervolgens de bovenkant eraf, als een soort dekseltje. Verwijder de vervolgens de zaadlijsten. Nu komt het creatieve stukje; snij met een scherp keukenmesje een gezichtje in de zijkant van de paprika. Ga vervolgens aan de slag met de vulling. Breng in een pan water aan de kook voor de rijst. Voeg vervolgens de rijst toe en kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rul het (vegetarische) gehakt in een koekenpan en laat ondertussen de maïs uitlekken in een vergiet. Hak de noten grof. Meng het gehakt, de noten en het maïs in een kom en breng op smaak met paprikapoeder, kerriepoeder en een beetje peper en zout. Voeg eventueel een klein scheutje olijfolie toe om het wat smeuïger te maken. Vul de paprika’s met het rijst-gehakt mengsel. En klaar zijn je gevulde Halloween paprika’s!
2 oranje paprika's
100 gram ongekookte rijst
100 gram (vegetarisch) gehakt
Handje noten (25g)
6 eetlepels mais
Paprikapoeder
Kerriepoeder
Peper en zout naar wens
Een leuke Halloween maaltijd om samen met de kids in elkaar te knutselen. Zo maak je een gezonde maaltijd extra leuk!