Herfstige Pompoensoep

Gevulde Halloween paprika’s
oktober 31, 2019
Groente tortilla chips
november 14, 2019

Opzoek naar een lekkere en simpele manier om meer groenten binnen te krijgen op een dag? Maak dan eens een lekkere soep voor bij de lunch. Ook ideaal om zo de overgebleven groenten in je koelkast te gebruiken en voedselverspilling tegen te gaan! Vandaag staat er een lekkere pompoensoep op het menu, heerlijk om weer even op te warmen met dit herfstige weer.

Aan de slag

Snijd de pompoen doormidden en verwijder de pitjes, snijd hem vervolgens in blokjes. Wist je dat de schil er prima omheen kan blijven zitten, maar schillen kan natuurlijk ook. Snipper de ui en snij de knoflook fijn. Snij de winterpenen in plakjes. Verwarm een scheutje olijfolie in een grote soeppan en fruit de knoflook en ui aan. Bak vervolgens de pompoen en winterpenen nog even mee. Voeg een liter water en 1 natriumarm bouillonblokje toe en breng aan de kook. Laat de soep ca. 20 minuten zachtjes koken. Pers ondertussen de sinaasappel uit (rasp eventueel wat van de schil ter garnering). Zet het vuur uit en pureer de soep met een staafmixer. Voeg het sap van de sinaasappel toe aan de soep en breng de soep op smaak met wat (cayenne)peper. Verdeel de soep over 4 kommen. Voeg een theelepel Arla lactofree zuivelspread toe aan iedere kom voor een lekkere romige twist en garneer eventueel met wat sinaasappelrasp.


Eet smakelijk!


Een heerlijk soepje voor in de herfstmaanden. Een lekkere en makkelijke manier om meer groente binnen te krijgen. Ook nog eens lactose-vrij!