Kikkererwten borrelnootjes

Hartige popcorn
juni 23, 2020
Nasi met groenterijst
juni 24, 2020

Kikkererwten borrelnootjes

Peulvruchten zitten vol met vezels, eiwitten, vitamines en mineralen! Ze zijn ook nog eens heel veelzijdig, je kan ze in allerlei gerechten gebruiken.  Op zoek naar een lekker maar gezond borrelhapje voor op tafel? Deze heerlijke geroosterde kikkererwten zijn een leuk alternatief voor de standaard borrelnootjes.  


Aan de slag


Verwarm de oven voor op 200 graden. Spoel de kikkererwten af en laat uitlekken in een vergiet. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de kikkererwten hierop. Besprenkel met de olijfolie, de ras el hanout en eventueel wat zout. Meng goed door elkaar. Rooster de kikkererwten 15 minuten krokant. Hussel ze vervolgens even door elkaar en rooster nog 5 – 10 minuten in de oven. Houd ze goed in de gaten tussendoor zodat ze niet verbranden.

Eet smakelijk!

Ook lekker met: paprikapoeder i.p.v. ras el hanout

Peulvruchten zitten vol met vezels, eiwitten, vitamines en mineralen! Ze zijn ook nog eens heel veelzijdig, je kan ze in allerlei gerechten gebruiken.
Deze ‘borrelnootjes’ zijn gezond en smaakvol!