Bananenbrood

Tortizza
oktober 9, 2019
Broodje hummus met avocado
oktober 9, 2019

Lekker als tussendoortje en verspillingsvrij! Rijpe bananen die je anders zou weggooien? Of die anders zouden blijven liggen in de supermarkt kan je hier goed voor gebruiken.

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 180 graden. Pureer de bananen met een staafmixer in een grote mengkom. Voeg 1 voor 1 de eieren toe, voeg pas het volgende ei toe als de vorige goed is gemengd. Roer nu het vanille extract er doorheen. Pak de droge ingrediënten erbij; havermeel, volkoren meel, baking soda, bakpoeder, blauwe bessen en het snufje zout door het bananenmengsel. Spatel het tot een egaal beslag. Giet vervolgens het beslag in een met bakpapier beklede cakevorm en bestrooi ter decoratie wat blauwe bessen en noten over het beslag. Doe de cakevorm 50 minuten in de oven. Controleer voor de zekerheid met een satéprikker of het brood gaar is, komt de prikker er droog uit dan is je brood klaar om te eten!


Eet smakelijk!


#verspillingsvrijtip snijd het brood in 12 plakken en vries ze in boterhamzakjes per stuk in, zo heb je op ieder haastig moment een gezond en lekker tussendoortje.

Een gezonde versie van bananenbrood. Lekker met blauwe bessen en noten, maar variëren kan natuurlijk oneindig!