Zelfgemaakte tomatensaus

Groente tortilla chips
november 14, 2019
Eigengemaakte Granola
november 19, 2019

Zelfgemaakte tomatensaus

Kant-en-klare tomatensauzen bevatten vaak erg veel zout of er is extra suiker aan toegevoegd om ze langer houdbaar te houden. Zonde natuurlijk want je hebt een lekkere verse tomatensaus in een hand omdraai zelf gemaakt! Het recept voor onze snelle tomatensaus is een wat grotere hoeveelheid, ideaal om in porties in te vriezen zodat je op drukke dagen de saus alleen nog maar even hoeft op te warmen!


Aan de slag

Snijd/pers de knoflook fijn en snipper de ui. Verhit een scheutje olijfolie in een hapjespan. Fruit de ui en knoflook op laag vuur zo’n 5 minuten. Voeg vervolgens de tomatenpassata toe. Breng de saus op smaak met de Italiaanse kruiden, peper en een snufje zout. Laat saus ca. 10 minuten op laag vuur pruttelen.

Eet smakelijk!

Dit is een basis, je kan er naar wens natuurlijk nog allerlei extra groenten en/of gehakt aan toevoegen.

Een lekkere tomatensaus voor bij een pastagerecht!