Spoel de aardappels af en halveer ze, snijd grote aardappels in kwarten. Kook ze 15 minuten en bak ze daarna nog even in een koekenpan met 1 el olijfolie. Voeg hier paprikapoeder, peper en zout aan toe. Snijd de courgette in schijven, niet te dun want dan vallen ze snel van de prikker af. Bak ze vervolgens in de koekenpan met 1 el olijfolie, Italiaanse kruiden, peper en zout. Bak de ene kant 4 minuten op middelhoog vuur en draai ze dan om en doe hetzelfde. Als de courgette klaar is bak je in dezelfde pan de zalm, voeg eventueel nog wat boter of olie toe. Bak de zalm op één kant en wacht tot de garing halverwege is, draai hem dan pas om. Dek de pan eventueel af en laat de zalm nog 4-5 minuten nagaren, zet het vuur wat lager. Niet te gaar bakken! Dan wordt die te droog. Snijd de zalm in grote stukken, rijg de stukken afwisselend met de courgette en tomaatjes op de prikkers. Serveer op het bord met de aardappels.
200 gram zalm
400 gram krielaardappelen
4 satéprikkers
1 courgette
100 gram snoeptomaatjes
2 el olijfolie
Hoeveelheden naar wens: dille, paprikapoeder, Italiaanse kruiden, peper en zout
Eten op stokjes is altijd een goed idee! Het is leuk om de zalm af te wisselen met verschillende soorten groente. Zo kun je eindeloos variëren!